Su Kaç Yaşında?
Hayatımızda ciddi anlamda olmazsa olmaz diyebileceğimiz şeyler arasında birinci sırada yer alan su kaç yaşında sorusunun yanıtını hiç merak ettiniz mi? Birlikte suyumuzun çok eskilere dayanan ve ilgi çekici tarihine bir göz atalım.
Su Kaç Yaşında?
Her gün tükettiğimiz temel ihtiyaçlarımızdan birisi ve tüm canlıların yaşaması için ihtiyacı olan suyun oluşumunun tıpkı diğer bütün canlılarda olduğu gibi bir başlangıç tarihi vardır. Gök taşlarının içerisinde bulunan çok küçük miktardaki suların birikmesiyle denizler oluşmuştur. Dünyada su sürekli hareket halindedir. Buz halden sıvıya, sıvıdan buhara ve buhardan tekrardan suya çevrilir. Bu şekilde su dünyanın her yerini dolaşmış olur.
Bilim adamlarının araştırmalarından elde edilen sonuçlara göre, içtiğiniz su ortalama 3 milyar yaşındadır. Bugün içtiğiniz suyun yıllar boyunca farklı alanlarda kullanılıp farklı insanlarla paylaştığımızı düşündüğümüzde kulağa çok ilginç geliyor.
Suya olan ihtiyacımız düşünüldüğünde su kaç yaşında diye değil, suyumuzu daha iyi nasıl kullanılır diye düşünmeliyiz. En çok tercih edilen su arıtma cihazlarının tercih nedenlerinin başında da gereksiz su harcaması yapmamaları ve sağlıklı suya olan erişimimizi kolaylaştırmaları gelmektedir. Özellikle su arıtma cihazlarına Ankara gibi ileride suya ihtiyacı olacak illerde değer verirsek hayatımız çok daha kolaylaşacaktır.
Arıtılmış Suyun Dönüşümü
Dünyamızda bulunan doğal su kaynakları, yeraltından gelen sular, nehirler, okyanuslar, deniz suları profesyoneller tarafından çeşitli işlemlerden ve arıtmalardan geçerek evlerimize, hijyenik, temiz ve sağlıklı bir şekilde ulaşır. Arıtım işlemleri 3 farklı şekilde yapılmaktadır;
- Kimyasal Arıtım
- Fiziksel Arıtım
- Biyolojik Arıtım
Atık suları arıttığınızda önemli ölçüde israfı önlemiş olup dünyaya katkı sağlarsınız.
Her geçen gün ilerleyen teknolojiyle birlikte yeni yöntemler çıkmaktadır. Şuanlık kullanılan 3 yöntem vardır. Şimdi bunları teker teker inceleyeceğiz.
Kimyasal Arıtım
Kimyasal arıtma yöntemini uygularken arıtılmamış suyun içerisine çeşitli kimyasallar ve maddeler ekleyip hızlı ve yavaş bir şekilde karıştırılır. Bu sayede arıtılmamış suyun içerisindeki kirleticileri düşük bileşiklere dönüştürerek çökertilmesini sağlar.
Fiziksel Arıtım
Fiziksel arıtma işleminde herhangi bir kimyasal veya madde kullanılmaz. Bu yöntemde en büyük rolü makine oynar. İçerisinde bulunan yağ sıyırıcı paletler, ızgara gibi çeşitli aletlerle yağ ve kaba kirleri ortadan kaldırır.
Biyolojik Arıtım
Biyolojik arıtma suyun içerisine eşit şekilde hava dağıtılarak gerçekleşir. Bu hava sayesinde içerisindeki mikroorganizmalar kirletici unsurları ve bakterileri ortadan kaldırıp biyolojik olarak parçalar. bu işlem sayesinde suyunuz kirden arınmış olur. Bu işlemler sayesinde temiz su evlerimiz, iş yerlerimiz gibi ihtiyacımız olan her alana ulaşır. Aquamizu’yu arayarak bu gibi konularda daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Su kaç yaşında sorusuna yanıt vermeye çalıştık.