Skip links

Arıtma Suyu ile Çay Yapılır Mı?

Çay, bizler için vazgeçilmez içeceklerin başında gelir. Dünya genelinde en çok çay tüketen ülke Türkiye’dir. Sabaha kahvaltıda sıcak ve lezzetli bir çay içmek harikadır. Bundan dolayı çayı daha lezzetli yapacak ipuçlarına herkesin ihtiyacı vardır. Bazı kişiler aynı marka çay kullanılmasına rağmen çok daha lezzetli çay yapmayı başarır.

İşte tam da bu lezzet arayışında suyun önemini unutmamak gerekir. Çay demlerken kullanılan suya dikkat edilmelidir. Arıtma suyu ile çay yapılır mı sorusu arıtma cihazı kullanmak isteyenlerin en büyük meraklarından birisidir. Arıtma suyu ile keyifli bir çay demleyip neler yapılabileceğine hep beraber görelim.

Arıtma Suyu ile Çay Yapılır Mı?

Çay kültürümüz açısından o kadar önemlidir ki çay demlemenin bir sanat olduğunu ifade eden kişilere rastlamak mümkündür. Bu denli sevilen bir içeceğin lezzetli demleniyor olması içenlerin mutluluğu açısından çok önemlidir. Çünkü çay bizler için yalnızca bir içecek değil aynı zamanda sohbet, muhabbet, bir araya gelmek demektir.

Güzel bir çay demlemek için her çay markası denenmesine rağmen bazen istenildiği gibi sonuç elde edilemez. Bunun sebebi suyun göz ardı edilmesidir. Çaya lezzet veren en önemli etmenlerden birisi sudur. Suyun pH değeri, mineral yoğunluğu, temizliği, tadı çayın lezzetini etkiler.

Akıllara takılan arıtma suyu ile çay yapılır mı sorusuna gelecek olursa cevabımız kesinlikledir. Arıtma suyu ile çay yapmak lezzeti beraberinde getirir. Arıtma suyu, musluk suyuna göre mineral ve oksijen bakımından zengin olduğundan arıtma suyu ile demlenen çay daha lezzetli olur. Musluk suyunda bulunan kimyasallar, kirler ve kireç çayın tadını bozar. Lezzetiyle damaklarda iz bırakmak isteyen herkes çayı arıtılmış su ile demlemeyi tercih etmelidir.

Lezzetli Çay Demlemek İçin Su Nasıl Olmalı?

Çay demlemeyi hemen hemen herkes bilir ancak lezzetli çay demlemek herkesin bildiği bir konu değildir. Lezzetli çay demlemenin bazı püf noktaları vardır. Bu nedenle lezzetli çay demlemek için su nasıl olmalı iyi bilmek gerekir.

Lezzetli çay demlemenin ilk püf noktası suyun arıtılmış su olmasıdır. Günümüzde birçok şebeke suyu temiz değildir. Musluktan suyun içerisinde kimyasallar, kum, toprak, kirler de birlikte akar. Tüm bunlar çayın istenilen lezzet ve renkte olmasının önünde engeldir. Su arıtma cihazından alınan su ise temiz, doğru pH değerinde ve mineral bakımından zengindir. Kullanılan suyun mineral ve oksijen değeri ne kadar yüksek olursa demlenen çay o kadar lezzetli olur.

Çayın aromasının daha iyi geçmesi için porselen demlik kullanılabilir. Çayı demlerken suyun yüzeyden dibe doğru çökmesi tadının açığa çıkması için önemlidir. Çay aşırı kaynar suyla demlenirse çayın lezzeti azalır; bu nedenle suyun kaynayıp ardından fokurdamasının kesilmesi beklenmelidir.

Bizi Arayın
×

Özel İndirimler İçin Şimdi Arayın

aquamizu whatsapp
×

Aquamizu Whatsapp İletişim

  • aquamizu whatsapp
    Ankara
  • aquamizu whatsapp
    Bursa
  • aquamizu whatsapp
    İstanbul
  • aquamizu whatsapp
    İzmir
  • aquamizu whatsapp
    Diğer İller