Yalova’da yaşayanlar için Yalova çeşme suyu içilir mi büyük önem taşıyan bir sorudur. Sağlıklı suya ulaşmamız için içilir olup olmadığı gibi soruları bilmek büyük önem taşır.
Yalova Çeşme Suyu İçilir Mi?
Sağlıklı bir hayat sürebilmek için en önemli besinlerimizden birisi olan suyu içerken içerisinde neler olduğuna, bulanık olmamasına, içerisinde faydalı mineralleri içermesine dikkat etmeliyiz. Aksi takdirde sağlıksız su içtiğimizde vücudumuza zarar verip hasta olmamıza sebep olabilir. Bu nedenle en güzel illerimizden biri olan Yalova’da bulunan çeşme suyu içilir mi, sağlıklı mıdır bilmemiz gerekir.
Diğer illere kıyasla daha az sertlik olan klorlu suyu rahatlıkla içebilirsiniz. Birçok kişi daha kolay ulaşılabilir olması sebebiyle plastik şişelerdeki su ve bidonda bulunan sular yerine çeşmeden içmeyi tercih etmektedir. Klor ya da tat konusunda seçici değilseniz plastik sulardan çok daha sağlıklıdır. Peki Yalova’da bulunan musluk suyu içilir mi, sağlıklı mıdır? Birlikte bakalım.
Yalova Musluk Suyu Sağlıklı Mı?
suyunun içerisinde yeteri kadar klor varsa dezenfektan görevi gördüğünden içtiğiniz suyu sağlıklı kılar. Plastik şişelerde bulunan sular açıldığı gibi tüketilmeyip bekletildiği takdirde zararlı olur ancak musluk suyunda böyle bir durum yoktur.
Musluk suyunun içerisinde mikrop ve bakteriler bulunur ancak belirli işlemlerle bu sorundan kurtulmak mümkündür, Yalova’da bu imkanı içinde bulunduran illerden birisidir. Bu nedenle evet, Yalova’da bulunan musluk suyu sağlıklıdır. Tabi ki bunun çeşme suyu olduğunu unutmamak gerekir Yalova su arıtma cihazlarını kolaylıkla bulabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yalova Çeşme Suyunun Kaynağı Neresi?
Yalova’nın çeşme suları göllerden, ırmaklardan ve barajlardan alınır. İçeriğinde zararlı bakteriler ve materyaller olduğundan temizlenmesi için yapılması gereken bazı önemli işlemler vardır.
Yalova Çeşme Suyu Temiz Mi?
Çeşme suyunun tamamen temizlenmesi için bazı işlemlerden geçmesi gerekmektedir. İlk olarak Suyun içerisindeki pislikler elekten geçirilir. Bu sayede taş, toprak, kum gibi pisliklerden arınmış olur. Su katılaştırma deposuna gönderilir, kalan parçacıklar dışarı atılır. Ardından suya klor katılarak bakterilerin ölmesini sağlarlar. Karbon filtresi sayesinde kötü tadı ve gelen kokuyu giderirler. Bu şekilde sağlıklı suya ulaşmış oluruz.