Skip links

Saksı Çiçekleri Nasıl Sulanmalı?

Rengarenk yaprakları, mis kokularıyla etrafa mutluluk yayan saksı çiçekleri iyi bakılmadıklarında hemen solabilir. Saksı çiçekleri nasıl sulanmalı herkesçe bilinmediğinden her solan çiçeğin yeterli ışık almama, toprak gibi faktörlerden dolayı solduğu düşünülür. Oysaki bir çiçeğin yaşamını sürdürebilmesi için en önemli etmen sudur. Hayatını devam ettirebilmesi için doğru bir şekilde sulanmaya çiçekler yavaş yavaş solarak can verir.

Saksı Çiçekleri Nasıl Sulanmalı?

Saksı çiçekleri yeterli miktarda sulanmalıdır. Her çiçeğin ihtiyacı olan su miktarı farklı olduğundan öncelikle çiçeğin türü hakkında bira bilgi sahibi olmak gerekir. Hatta çiçek satın alırken dükkan sahibine ne kadar suya ihtiyacı olduğu sorulabilir. Çiçeğin ihtiyaç duyduğu su miktarı öğrenildikten sonra düzenli olarak sulanması, canlı ve parlak bir çiçek haline getirir.

Çiçekler temiz su ile sulanmalıdır. Temiz olmayan sular narin yapılı saksı çiçeklerinin zamanla solmasına neden olur. Çiçekler, ağır metaller, kimyasallar, klor, pas içeren musluk suyu yerine mineral bakımından zengin ve temiz olan arıtılmış su ile sulanmalıdır. Saksı çiçeklerine musluk suyu yerine su arıtma cihazı tarafından arıtılmış su verilmeye başlandığından fark açıkça ortadadır.

Saksı çiçekleri nasıl sulanmalı konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise saksıdaki topraktır. Suyun çiçeğin köklerine kolayca ulaşabilmesi için geçirgen çiçek toprakları tercih edilmelidir. Geçirgen topraklar sayesinde bitki köklerinin hava alması da sağlanmış olur.

Saksı Çiçekleri Ne Zaman Sulanır?

Çiçeklerin nasıl sulandığı kadar ne zaman sulandığı da önemlidir. Hayatımızı neşe katan değerli çiçeklerin düzenli olarak belirli zamanlarda sulanması gerekir. Çiçekleri sabahın erken saatlerine sulamak buharlaşma açısından önemlidir. Öğle saatlerinde çiçek sulandığında buharlaşma yoğun olduğundan toprağın suyu emme fırsatı olamayabilir. Bu yüzden çiçek yeterince su alamayabilir.

Çiçekleri sık aralıklarla sulamak doğru değildir. Fazla sulama toprağın içerisinde bulunan havanın yerini alır. Ardından çiçeğin kökleri yeterince hava alamamaya başlar. Topraktan yeterince hava alamayan kökler işlevlerini yerine getiremez; yani bitkiyi besleyemez. Fazla sulamadan dolayı bitkinin kök, gövde ve yapraklarında çeşitli hastalıklar oluşabilir. Hastalığa direnç gösteremeyen çiçekler hızla kurur.

Fazla sulamadan kaynaklı olarak topraktaki mineraller zamanla süzülebilir. Böylece bitki yeterince mineral alamaz hale gelir. Bitkilerin gelişimi ve hayatlarını devam ettirebilmesi için mineraller önemlidir. Mineral bakımından zengin arıtma su ile düzenli aralıklarla sulanan çiçekler, sağlıklı bir şekilde büyümelerini sürdürürler.

Bizi Arayın
×

Özel İndirimler İçin Şimdi Arayın

aquamizu whatsapp
×

Aquamizu Whatsapp İletişim

  • aquamizu whatsapp
    Ankara
  • aquamizu whatsapp
    Bursa
  • aquamizu whatsapp
    İstanbul
  • aquamizu whatsapp
    İzmir
  • aquamizu whatsapp
    Diğer İller