Skip links

Oksijenli Su Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Oksijenli su insanlığın her türlü hizmetinde kullanılan önemli ve işlevsel bir temizlik ürünüdür. Kimya açısından bakacak olursak bildiğimiz suyun fazladan bir oksijen molekülüyle tanışmış hali olarak düşünebiliriz. Dilerseniz Oksijenli suyun hayatımızdaki önemine ve tam olarak ne anlama geldiğine daha yakından bakalım.

Oksijenli Su Nedir?

Oksijenli su aslında bildiğimiz suyun oksijen bakımından zenginleştirilmiş halidir. Ortaokuldan gelen bilgilerimizle yorumlayacak olursak 2 Hidrojen ve 2 Oksijenin birleşmesi ile ortaya çıkmaktadır. Doğal halinde açık mavi renkte olan oksijenli su, bildiğimiz su ile seyreltiğinde şeffaf, normal su rengine oldukça yaklaşmakta hatta bazı durumlarda ayırt edilemeyecek hale gelmektedir. Kimya dilinde Hidrojen Peroksit olarak tanımlanmaktadır.

Hidrojen Peroksit çok çok zayıf asit özellikleri gösteren bir kimyasal üründür ve suya göre yüksek viskoziteye sahiptir. Oksijen bakımından daha zengin olmasıyla birlikte normal suya göre çok daha güçlü bir oksitleyicidir. Oksitleme özelliği sayesinde temizlik maddesi olarak veya geçici ama hızlı eskitme yöntemleri olarak insanlar tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Öyleyse oksijenli su nerelerde kullanılır inceleyelim.

Oksijenli Su Nerelerde Kullanılır?

Artık oksijenli su nedir biliyorsunuz ancak tüm bunları okumak, öğrenmek oksijenli suyun nerelerde kullanıldığını da öğrendiğiniz anlamını taşımamaktadır. Öncelikle şu soruya yanıt vererek başlayalım, oksijenli su insanlar veya başka bildiğimiz canlılar tarafından içilemez ve içme suyun yerini kesinlikle tutamaz. Yine de hayatımızda oldukça işe yaradığını söylemeden geçmek istemiyoruz.

  • Temizlik,
  • Cilt bakımı,
  • Eskitme,
  • Meyve ve Sebzelerin temizlenmesi,
  • Yara bakımı,
  • Sağlık

Bildiğimiz suyun üzerine eklenen oksijen ile içeriğin ve kullanım amacının ne kadar değiştiğini gördüğünüzde su arıtma cihazlarının aslında ne kadar değerli ürünler olduklarını çok daha iyi anlayabilirsiniz. Su arıtma cihazları su üzerinde kimyasal düzeyde bu kadar büyük değişiklikler yapmasa bile mineral dengesinin sağlanması gibi etkilerle içme suyunuzun kalitesini arttırmakta ve sağlıklı suya ulaşmanızı sağlamaktadır.